Meester-ondernemer Jens Leemans aan het woord

Achter de schermen bij Meester-ondernemer Jens Leemans

Van de collegebanken van KU Leuven naar de ambitieuze wereld van de advocatuur. Jens Leemans waagde de sprong en is sinds oktober 2023 aan de slag als advocaat-stagiair bij Novius. Met nog een extra manama Vennootschapsrecht op zak, had Jens alvast de theoretische basis stevig gelegd. Het was tijd om die kennis om te zetten naar de praktijk.

terug

Meesterlijke aanpak in ondernemingszaken

Als kersvers advocaat-stagiair is Jens ingeschreven in de Nederlandstalige Balie van Brussel. Zijn keuze voor Novius was snel gemaakt. “Novius staat in de regio bekend om zijn meesterlijke aanpak omtrent ondernemingszaken. Daarnaast heeft het kantoor een grote expertise in het fiscaal recht. Mijn achtergrond en interesse in het economisch en vennootschapsrecht maakten van dit kantoor dus de ideale plaats om mijn carrière als advocaat te beginnen. Het kantoor ligt ook op een steenworp van waar ik woon, dat is natuurlijk mooi meegenomen”.

Geen dag hetzelfde

Jens’ takenpakket binnen Novius is allesbehalve eenzijdig. Van faillissementen tot fiscale dossiers gaande van handelsrecht tot verbintenissenrecht, de materie is zo divers als de ondernemers die hij adviseert. “Ik word begeleid door stagemeester Toon Proost, maar eigenlijk kan ik bij iedereen terecht met vragen. De drempel om hulp te vragen is zeer laag”. Bij Novius staat begeleiding bovendien synoniem voor vertrouwen: “Al van bij de start krijg je een echte stem in het team. Er wordt echt geluisterd en rekening gehouden met mijn inzichten. Die aanpak werkt, want ik voel dat ik elke week groei in mijn rol.”

Ownership wordt aangemoedigd

Wat Novius volgens Jens onderscheidt, is de collectieve gedrevenheid en aandacht voor elk detail. “Iedereen gaat echt tot het uiterste voor de cliënten en elkaar. Dat zorgt niet alleen voor een uitstekende reputatie, maar ook voor een positieve werkcultuur. Ik voel me geen nummer, maar echt een meerwaarde voor het team. Dat is bij grote Brusselse kantoren vaak wel anders. We worden uitgedaagd om uit onze comfortzone te komen en verantwoordelijkheid te nemen, maar er staat ook altijd iemand klaar ter hulp.”

Duurzame samenwerking

Jens ziet de toekomst alvast rooskleurig. “Bij Novius krijg ik de kans om te leren en echt impact te maken. Als het aan mij ligt, ben ik hier zeker voor de lange termijn. Novius is niet alleen mijn leerschool, maar ook de plek waar ik als professional én individu kan groeien”, sluit hij tevreden af.

Ambieer je ook een carrière als Meester-ondernemer?

Vraag naar onze groeiprogramma's

Wij steunen diverse initiatieven om bij te dragen tot een betere wereld.
Lees meer over onze inzet.