Een gesprek met Meester-ondernemer Maxime Fierens

Binnenkijken bij Novius: het verhaal van Meester-ondernemer Maxime Fierens

De sprong naar de advocatuur is voor pas afgestudeerde juristen een spannende onderneming. Talrijke vragen spoken door je hoofd: wat wordt er precies van je verwacht? Hoe word je begeleid en hoe kan je je eigen pad uitstippelen in de juridische wereld? Maxime Fierens is sinds kort aan de slag bij Novius en gunt jullie een kijkje in zijn eerste maanden als gloednieuwe advocaat-stagiair.

terug

Naadloze overgang van studie naar praktijk

Sinds oktober is Maxime lid van de Nederlandstalige Balie van Brussel en aan de slag bij Novius, maar daar was hij geen onbekende. “Ik had al een vrijwillige winter- en zomerstage gedaan in het kantoor”, begint hij. “Toen ik was afgestudeerd aan de KU Leuven, was het voor mij een geweldige opportuniteit om mijn stage als advocaat-stagiair hier aan te vangen. Novius is echt de place to be als je interesse hebt in ondernemings- en vennootschapsrecht. Een perfect vervolg op mijn studies, want mijn afstudeerrichting was economisch recht.”

Doelgerichte opvolging

De carrière van Maxime kende een vliegende start: “Ik mocht direct meewerken aan uiteenlopende dossiers. Waar kan, wordt er ook rekening gehouden met je interesses”. De begeleiding bij Novius zit alvast goed. “Wanneer ik een document heb afgewerkt, stuur ik dat door ter revisie naar mijn stagemeester, Michaël Boudry. Hij geeft feedback en verduidelijkt met welke zaken ik rekening moet houden. Die nauwe opvolging zorgt ervoor dat je snel bijleert”.

Maar het mes snijdt langs twee kanten. “We mogen zelf ook onze mening geven over dossiers en bemerkingen maken. We zijn deel van het team, niet zomaar een stagiair. Dat vertrouwen geeft een enorme boost en zorgt ervoor dat je zelf ook beslissingen durf te nemen.”

Eerste pleitervaring

Onlangs trok Maxime voor de eerste keer zijn toga aan om te pleiten, een speciaal moment voor elke advocaat-stagiair. “Op voorhand overliep ik samen met mijn stagemeester het dossier en de mogelijke scenario’s die kunnen voorvallen. Dat brengt toch wat meer rust, al is het uiteindelijk nog een ander scenario geworden dan wat we voorspeld hadden. Zo blijft het ook wel spannend natuurlijk”, lacht hij

Méér dan werken

De reden dat Maxime graag bij Novius werkt, gaat verder dan alleen de boeiende jobinhoud. “Het is ook de sfeer, de samenwerking , de waardering die je voelt van je collega’s en de mogelijkheid om van iedereen te leren”, vertelt hij. Dat Novius sterk bezig is met de ontwikkeling van het team en de groepsgeest, blijkt ook uit de activiteiten die op regelmatige basis worden georganiseerd. “De combinatie van een ondersteunende werkomgeving, gevoel van verantwoordelijkheid en de kans om te groeien, maken van Novius de ideale omgeving om je carrière als advocaat te starten.

Ambieer je ook een carrière als Meester-ondernemer?

Vraag naar onze groeiprogramma's

Wij steunen diverse initiatieven om bij te dragen tot een betere wereld.
Lees meer over onze inzet.