De eerste maanden van Meester-ondernemer Remke Beerens

“Als Meester-ondernemer bij Novius kan ik mijn passie voor fiscaliteit volledig kwijt”

Remke Beerens is nog maar recent afgestudeerd aan de VUB als Master in de Rechten, maar zet vandaag al grote stappen richting Meester-Ondernemer bij Novius. Met een specialisatie in fiscaal recht op zak, verdiept ze haar elke dag meer in de belastingswetgeving en het vennootschapsrecht. Wij polsten bij haar naar haar eerste ervaringen in de wereld van de advocatuur.

terug

Aangename kennismaking op de jobbeurs

Remke leerde Novius voor het eerst kennen op de jobbeurs in Gent. “Het kantoor sprak me onmiddellijk aan omwille van de sterke expertise in fiscaliteit”, vertelt Remke enthousiast. “En laat dat nu net mijn grootste interesse zijn.” De inschrijving aan de Nederlandstalige Balie van Brussel was spannend, maar ontzettend lonend. “Vanaf dag één werd ik ondergedompeld in actuele dossiers en kreeg ik de kans om mijn theoretische kennis om te zetten in de praktijk.” Vandaag behandelt ze zowel fiscale als vennootschapsrechtelijke zaken. “Zo kan ik ervaring opdoen in beide rechtstakken, en gaandeweg ook ontdekken waar mijn grote passie ligt.”

Meester-ondernemer van bij de start

Met Michaël Boudry als stagemeester is Remke zeker van een gedegen ondersteuning. “Als starter in de advocatuur ben je afhankelijk van de feedback die je krijgt. Je staat nog maar pas in het werkveld, dus je mist de ervaring van een echte expert. Gelukkig staat iedereen in het team klaar voor constructieve feedback die gericht is op verbetering”. Anderzijds wordt een proactieve houding wel aangemoedigd én geapprecieerd. “Als Meester-ondernemer wordt niet alleen verwacht dat je bijleert, maar ook dat je actief bijdraagt en zelf initiatief neemt om tot oplossingen voor onze cliënten te komen.”

Omringd door experts

Het boeiendste aan werken bij Novius? Dat vindt Remke ongetwijfeld de afwisseling in haar werk en de aangename groepsdynamiek. “Novius is een plaats waar je je specialisatie echt tot leven kan brengen en waar je wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen”, vertelt ze. “Bovendien zijn de collega’s stuk voor stuk gedreven experten met passie voor het vak. Zoiets straalt af op de rest.”

Advies voor de toekomst

Voor toekomstige stagiairs bij Novius heeft ze een duidelijk advies: “Laat het op je afkomen, wees nieuwsgierig en aarzel zeker niet om vragen te stellen. Dit is een plek waar je groeit door te doen en waar je inzet wordt erkend en gewaardeerd”, sluit ze tevreden af.

Ambieer je ook een carrière als Meester-ondernemer?

Vraag naar onze groeiprogramma's

Wij steunen diverse initiatieven om bij te dragen tot een betere wereld.
Lees meer over onze inzet.